Pošto je naš web skoro počeo sa radom evo prilike da vas ukratko upoznamo sa ovogodišnjim uspjesima našeg kluba. Ova 2015 godina je bila jedna od najuspiješnijih godina za naš klub. U pojedinačnoj konkurenciji imali smo nekoliko zapaženih nastupa naših takmičara.

Dušan Babić je osvojio srebrenu medalju na prvenstvu Balkana na 800m, a 4 mjesto na 1500m, dok je na Kupu Evrope zauzeo 5 mjesto na 1500m, a na ”BALKANATION” 2 mjesto na 1500m.

Nataša Bogovac je na juniorskoj Balkanijadi zauzela 5 mjesto u kugli odnosno 6 mjesto u bacanju diska. Ivana Macanović je na istoj Balkanijadi bila 5 na 200m i 9 na 100m, dok je na Kupu Evrope u štafetnim trkama zauzela 7 mjesto. Od naših takmičara učešće u reprezentativnim selekcijama još su izborili: Dejan Rašeta, Svjetlana Graorac, Nikola Jaćimović, Bojan Gajić i Aleksandra Roljić.

Ove godine naši takmičari su se okitili sa 18 titula prvaka BiH, a osvojen je velik broj srebrenih i bronzanih medalja.

Dobre rezultate smo ostvarili i na ekipnim prvenstvima. Naša muška i ženska seniorska ekipa u krosu su postale ekipni prvaci BiH, a njima su se pridružile i pionirke dok su pioniri zauzeli 2 mjesto. Na ekipnom juniorskom prvenstvu naše juniorke su zauzele 2 mjesto, a naši mlađi juniori su zauzeli 2 mjesto na ekipnom mlađe juniorskom prvenstvu BiH. Naše najmlađe nade - pionirke su na ekipnom prvenstvu zauzele 3 mjesto.

Takođe ni ove godine nisu izostali rekordi. Dušan Babić je oborio rekord RS i BiH u dvorani na 1500m, kao i rekord RS na otvorenom u disciplini 1500m. Svjetlana Graorac je izjednačila sopstveni rekord RS i BiH u dvorani na 60m. Nataša Bogovac je oborila juniorske rekorde RS u bacanju kugle u dvorani kao i rekord RS u bacanju diska.

Da se u klubu radi ozbiljno potvrdila je i škola atletike AK Banja Luka. Škola trenutno broji oko 100 aktivnih članova škole.

Na samom kraju ove uspješne sezone AK ”Banja Luka” čestita svim takmičarima i trenerima na ostvarenim plasmanima i rezultatima u ovoj sezoni, a takođe svim prijateljima kluba se zahvaljuje na svesrdnoj podršci.